Hikayemiz

Hikayemizi

Keşfet

Günden güne küreselleşen bir dünyada farklılıkların ayrımlara değil zenginliklere yol açtığı görüşüyle yola çıktık. İstanbul gibi bir şehrin miraslarından en önemlilerinden biri mutfak kültürü.

Bin yıllardır farklı kültürlerin, dini, dili, rengi ayrı ama sevinci, duyguları, aynı ve eş zamanlı yaşadığı bu coğrafyada ortak bir kelimeyle anlatmaya çalıştık kendimizi:

“Jash” yani “aş”

insanoğlunun yaşamak için mecbur olduğu ama hiçbir zaman aynılığıyla yetinmediği bir ihtiyaç.

Jash İstanbul’un amacı, unutulan İstanbul lezzetlerini hakkettikleri özenle müşterilerine sunmak, müşterilerini İstanbul’la farklı bir açıdan tanıştırmak, bir anlamda İstanbul’un mutfağına sokmak. Bunu yaparken de eski masaları, antika tabloları, objeleri ve piyanosuyla yarattığı samimi ortamda, sizi gerçekten “yaya”nızın yani “nine”nizin evinde, kendi evinizde hissettirmek…

Hikaye

Jash İstanbul

LEZZET TARİHİ

{:tr}

1908 SAMSUN BAFRA AGOP ŞİRİNYAN AMCALARI İLE PİKNİKTE

{:}

{:en}

TRADITIONAL ISTANBUL CUISINE
Discover

{:}

Pangaaltı Yordam Pastanesi Yanı İlk Yumurtacı
1928

Yordan Muhallebicisi Yanı İlk Yumurtacı Pangaltı

1934

Şirin Meze Evi Pangaltı

1937

Şirin Erzak Pazarı Ergenekon Caddesi

1966

Şirin Şarküteri Kurtuluş Caddesi

 

1926 senesinde yumurtacı dükkanı olarak Agop Şirinyan ve Armenak Şirinyan biraderler tarafından kurulan Şirin 1930‘da biraderlerin annesi Bayan Lusia’nın Samsun Bafra’da ve İstanbul’da hazırladığı geleneksel sofra lezzetlerini Şirin Meze Evi ismiyle Pangaltı’nda eski Yordan Muhallebicisi’nin yanında satmaya başlarlar.

Büyüyen talep onları, Ergenekon Caddesi üzerindeki yeni büyük mekana taşınmaya ve ismini Şirin Erzak Pazarı olarak değiştirmeye zorlar. Varlık vergisine kadar süren yoğun tempolu çalışma sonrası devlete olan ödemeleri gerçekleştirmek için bu dükkanı satarlar ve uzun seneler Kurtuluş caddesi üzerinde bulunan Feriköy Pasajı’nda Şirin Meze Evi olarak sürdürürler. Sonrasında yeğenleri Ardaşes Hüsümyan’ın da bu lezzet ailesine katılmasıyla Kınalıada’da ve Kurtuluş Caddesi’nde Şirin Şarküteri olarak iki dükkanda faaliyetlerini sürdürürler ve Ardaşes Hüsümyan’ın seneler boyu lezzet standartlarını koruyarak 2012 yılında kapandığı güne kadar cemaatin ve dostlarının noel, paskalya, ramazan, düğün ve vaftiz sofralarını süsleyen lezzetli topikleri, dolmaları, taramaları üretirler.

2010 senesinde Agop Şirinyan’ın torunu ve Ardaşes Hüsümyan’ın yeğeni olan Dayk Miricanyan, bu lezzet serüveninde daha büyük kitlelere ulaşabilmek ve üretilen lezzeti sofralarda yeni misafirlerle paylaşmak, Cihangir’in tarihi dokusunda Lusia Yaya’nın sofralarını sunmak için Jash İstanbul’u açar ve artık yeni bir yolculuk başlamıştır…

Ermenice Oku